Datorhjälp i undervisningen

Det är bara fantasin som sätter begränsningar för hur olika typer av datorhjälp kan integreras i den vanliga undervisningen!

Tips!

Hur kan Mozquizto användas? Här är några idéer.

Flipped classroom
Använd Mozquizto för att skapa en guidad frågelista med material: text, video, bilder och figurer. Varva materialet med kontrollfrågor. Låt studenterna gå igenom materialet innan varje föreläsning och använd resultatet på kontrollfrågorna för att anpassa innehållet i föreläsningssalen.
Diagnostiska tester
Lägg upp regelbundna tester för att följa upp att studenterna tillgodogjort sig materialet. Ge automatiska lästips och kommentarer på vanliga fel. Programmet har funktioner som hjälper till att identifiera vanliga fel!
Självstudier
Moment, eller till och med hela kurser, kan läggas upp i systemet som en kombination av kursmaterial, instuderingsfrågor och tester. Utmärkt komplement till traditionellt material för självstudier och distansutbildning.
Quizzar i realtid
Ägna fem minuter innan pausen på en föreläsning för två eller tre snabba kontrollfrågor. Det finns ett plugin till Mozquizto för att göra sådana quizzar i realtid. Som lärare ser du direkt vad studenterna svarat och kan lägga tio minuter efter rasten på att reda ut eventuella missförstånd.